НАЈАВА: СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈЕ ОТВАРАЊА СТАРОГ ДОКА НА РИЈЕЦИ ТРЕБИШЊИЦИ

Фото: Јован Видаковић

У оквиру пројекта “Живот на граници БиХ/ЦГ- старе стазе безвременог насљеђа и традиције”, у уторак, 25. јуна у девет часова  одржаће се свечана церемонија отварања обновљеног старог  дока на ријециТребишњици у коју ће бити поринуто десет традиционалних “требињских лађи”.
У девет часова медијима ће се обратити Миљан Вуковић, координатор пројекта, Мирко Ћурић, градоначелник Требиња, Радомир Уљаревић, директор Удружења књижара и издавача Црне Горе и Ричард Маш, шеф Кооперација делегације Европске уније у Босни и Херцеговини.
У десет часова одржаче се егзибициона трка требињских  лађа “Између два моста”, како би на симоличан начин подсјетили, на до средине прошлог вијека традиционалну трку лађа на Требишњици између два моста.
По завршетку трке, са обновљеног старог  дока кренуће се у обилазак знаменитиости Требиња ријечном рутом.од Малтезова кола до базена у Бреговима. Туристички водичи ће, о знаменитостима Требиња  као што су Арсланагић (Перовић) мост, Бањ вир, Музех Херцеговине и џамије у старом граду испричати причу и указати на њихову важност. У повратку слиједи искрцавање из лађа код кафеа Хедонија.
У једанаест чаова планиран је обилазак Музеја Херцеговине, Старог града, градске пијаце и споменика жртвама фашизма у другом свјетском рату пјешке.
Позивамо грађане Требиња на свечано отварање обновљеног старог дока на ријеци Требишњици. Добро дошли.


Фото: Јован Видаковић