NAJAVA: SVEČANA CEREMONIJE OTVARANjA STAROG DOKA NA RIJECI TREBIŠNjICI

Foto: Jovan Vidaković

U okviru projekta “Život na granici BiH/CG- stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije”, u utorak, 25. juna u devet časova  održaće se svečana ceremonija otvaranja obnovljenog starog  doka na rijeciTrebišnjici u koju će biti porinuto deset tradicionalnih “trebinjskih lađi”.
U devet časova medijima će se obratiti Miljan Vuković, koordinator projekta, Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, Radomir Uljarević, direktor Udruženja knjižara i izdavača Crne Gore i Ričard Maš, šef Kooperacija delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.
U deset časova održače se egzibiciona trka trebinjskih  lađa “Između dva mosta”, kako bi na simoličan način podsjetili, na do sredine prošlog vijeka tradicionalnu trku lađa na Trebišnjici između dva mosta.
Po završetku trke, sa obnovljenog starog  doka krenuće se u obilazak znamenitiosti Trebinja riječnom rutom.od Maltezova kola do bazena u Bregovima. Turistički vodiči će, o znamenitostima Trebinja  kao što su Arslanagić (Perović) most, Banj vir, Muzeh Hercegovine i džamije u starom gradu ispričati priču i ukazati na njihovu važnost. U povratku slijedi iskrcavanje iz lađa kod kafea Hedonija.
U jedanaest čaova planiran je obilazak Muzeja Hercegovine, Starog grada, gradske pijace i spomenika žrtvama fašizma u drugom svjetskom ratu pješke.
Pozivamo građane Trebinja na svečano otvaranje obnovljenog starog doka na rijeci Trebišnjici. Dobro došli.


Foto: Jovan Vidaković