NAJAVA: SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 20 GODINA EPISKOPSTVA VLADIKE GRIGORIJA

Eparhija zahumsko – hercegovačka i primorska,  u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, u petak, 11. oktobra u 20 časova organizuje svečanu akademiju povodom 20 godina episkopstva  Njegovog preosveštenstva vladike diseldorfskog i cijele Njemačke gospodina Grigorija.

O angažmanu vladike Grigorija u proteklih 20 godina na pet tema govoriće: vladika Atanasije, o liturgijskoj temi, Bogoljub Šijaković, profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu o bogoslovskoj temi, fra Ivo Skoko govoriće na temu međureligijskog dijaloga, Dražen Tupanjanin, sveštenik,  besjediće na temu graditeljstva, dok će Danijela Jelić, profesor srpskog jezika i književnosti govoriti o književnom opusu vladike Grigorija.


Episkop Grigorije je 3. oktobra 1999. godine, po blagoslovu tadašnjeg patrijarha srpskog Pavla, ustoličen na tron Eparhije zahumsko – hercegovačke i primorske.
U maju 2018. godine, na redovnom zasjedanju Svetog arhijerejskog Sabora, vladika Grigorije izabran je za episkopa diseldorfskog i cijele Njemačke.

Ulaz je slobodan.