НАЈАВА: СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ 20 ГОДИНА ЕПИСКОПСТВА ВЛАДИКЕ ГРИГОРИЈА

Епархија захумско – херцеговачка и приморска,  у позоришној сали Културног центра Требиње, у петак, 11. октобра у 20 часова организује свечану академију поводом 20 година епископства  Његовог преосвештенства владике диселдорфског и цијеле Њемачке господина Григорија.

О ангажману владике Григорија у протеклих 20 година на пет тема говориће: владика Атанасије, о литургијској теми, Богољуб Шијаковић, професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду о богословској теми, фра Иво Скоко говориће на тему међурелигијског дијалога, Дражен Тупањанин, свештеник,  бесједиће на тему градитељства, док ће Данијела Јелић, професор српског језика и књижевности говорити о књижевном опусу владике Григорија.


Епископ Григорије је 3. октобра 1999. године, по благослову тадашњег патријарха српског Павла, устоличен на трон Епархије захумско – херцеговачке и приморске.
У мају 2018. године, на редовном засједању Светог архијерејског Сабора, владика Григорије изабран је за епископа диселдорфског и цијеле Њемачке.

Улаз је слободан.