НАЈАВА : ПРВИ” MUSIC & MORE SUMMER FEST ” У ТРЕБИЊУ

Интернационални фестивал класичне музике “Music & more Summer Fest ” на коме ће наступити преко 70 извођача, биће одржан од 1. до 13. августа у Требињу.

Основни циљ ове културне манифестације која се по први пут одржава у нашем граду је едукација путем masterclass радионица ученика / студената музике и развој музичке креативности кроз класичну музику, са акцентом на промоцији и размјени културолошких различитости у музичким перформансима младих музичких умјетника.

Фестивал није такмичарског већ интерпретативног типа. За вријеме трајања “Music & more summer festa Требиње 2018”, биће одржано осам концерата на четири локације: у позоришној сали Културног центра Требиње два концерта (7. и 12. августа), Музеј Херцеговине два концерта (8. и 11. августа), Сцена Трг пјесника под Платанима (2. и 5. августа) и два концерта у Амфитеатру на Црквини (3. и 10. августа).

Фестивал има и бројне пратеће програме, а жеља покровитеља и домаћина Фестивала Града Требиња је да ова културна манифестација буде нека врста синтезе музичке, ликовне и сценске умјетности. 

Оснивач ове престижне музичке манифестације је Summer Fest Inc.из Њујорка САД, а поред Града Требиња партнери фестивала су Културни центар Требиње, ЈУ Музичка школа Требиње, Музеј Херцеговине, Туристичка организација Требиње и Академија Ликовних умјетности  у Требињу.