NAJAVA – PROJEKCIJA VIDEO RADOVA “U NISKOM LETU” MLADENA MILJANOVIĆA

U bioskopu Kulturnog centra Trebinje, od 12. do 16. septembra 2022. godine, biće održana serija projekcija video radova i video dokumentacije performansa (2005-2021), pod nazivom “U niskom letu” autora Mladena Miljanovića, akademskog slikara iz Banja Luke.

Trebinjska publika će u četiri večeri projekcija biti u prilici da pogleda videografiju ovog autora koja se kreće od njegovih prvih studentskih video radova pa sve do poslednjih ostvarenja i kratkih filmova koji su prikazivani u domaćim i svjetskim muzejima, te na filmskim festivalima, uključujući i „Slatku simfoniju apsurda“ koja je premijerno prikazana na 55. Venecijanskom bijenalu, 2013. godine, na kome je Miljanović kreirao paviljon BiH u produkciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Mladen Miljanović je rođen 1981. godien u Zenici. Diplomirao je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci – Odsjek slikarstvo. Živi i radi u Banja Luci.

Projekciju video radova “U niskom letu”, Mladena Miljanovića organizuje Kulturni centar Trebinje u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto.