Najava: Predstavljanje knjige “Hristos se rodi”

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, sutra, 16. marta u 20 časova biće predstavljena knjiga “Hristos se rodi”, autora Perice Đakovića.

Riječ je o seriji božićnih intervjua koje je Đaković vodio sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem u periodu od 2014. do 2020. godine.

Zbirka intervjua “Hristos se rodi” je svojevrsni nastavak knjige „Morački jasnovidac” – u riječ pretvorenih intervjua koje je Perica Đaković vodio sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem na TV Nova.

Prema riječima Budimira Dubaka, književnika, obje knjige Perice Đakovića “predstavljaju dragocjeno svjedočanstvo o živom i nepresušnom istočniku vjere i bogonadahnute misli Mitropolita Amfilohija”.

O knjizi “Hristos se rodi” besjediće – Obren Jovanović, sekretar Mitropolita Amfilohija, Zoran Lazarević, advokat, dr Savo Niković i autor.

Moderator je Ratomir Mijanović, novinar, a u programu učestvuju i Nebojša Milanović, guslar i Lazar Ambulija, recitator.

Predstavljanje knjige “Hristos se rodi”, po blagoslovu Episkopa Zahumsko-hercegovačkog i Primorskog Dimitrija, organizuje Kulturni centar Trebinje.

Ulaz je slobodan.