NAJAVA: PRAZNIK KLASIČNE MUZIKE – DRUGI “MUSIC & MORE SUMMER FEST ” U TREBINjU

U organizaciji Music & More Summer Fest INC., a ,pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, u našem gradu će se od 2. do 14. avgusta održati drugi po redu internacionalni festival klasične muzike “Music & More Summer Fest” na kome će nastupiti sedamdeset izvođača iz SAD-a, Istočne Azije i Evrope.

Za vrijeme trajanja festivala koji je svojevrsna sinteza muzičke, scenske i likovne umjetnosti biće održano deset koncerata na sedam lokacija / Trg pjesnika pod platima, Amfiteatar na Crkvini, Kulturni centar Trebinje, Muzej Hercegovine, Vila Lastva, Crkva Svetog Blagovještenja u Dubrovniku/.
Festival koji postavlja naš grad na kulturnu mapu svijeta, ove godine u bogatom pratećem programu ima baletsku trupu “Artist plus” i slikarsku prezentaciju “Prirodne boje Renesanse”, Majkla Prajsa.
Jonel Petroj, kompozitor koji je prošle godine Trebinju darovao “Sunčani valcer”, kompoziciju inspirisanu Dučićevom pjesmom Sunce, ove godine na prvom gala koncertu koji će se održati 4. avgusta  u 20 časova i 30 minuta u amfiteatru na Crkvini premijerno će izvesti  “KREDO 800”, kompoziciju posvećenu velikom jubileju  – 800 godina od osnivanja Eparhije Zahumsko – Hercegovačke i Primosrske.

Program “Music & More SummerFest”- a pogledajte na linku:

http://musicandmoresummerfest.com/schedule-and-events