IDENTITLUK U TREBINJU Predstava za koju se traži karta više

Predstava u režiji Tanje Miletić Oručević „Identitluk“, koja je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, uskoro kreće na svoju bh. turneju.

Među prvim gradovima u kojima će predstava biti izvedena je Trebinje, pa će tako u utorak, 11. februara Trebinjci moći uživati u ovom pozorišnom komadu koji na satiričan način propituje identitete i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu.

Predstava će biti održana u Kulturnom centuru u Trebinju sa početkom u 20.00 sati. Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja mjesta obavezno je preuzeti besplatne ulaznice na biletarnici pozorišta.

„Identitluk“ je nastao kao koprodukcijski projekat Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI ( Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative ).

U ovom komadu suočavaju se dominantni bosanskohercegovački identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na esej Amina Maaloufa „U ime identiteta”. Postavlja se konkretno pitanje šta nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Dramaturgija: Dragan Komadina; Scenografija i kostimografija: Sabina Trnka; Autor muzike: Husein Oručević.

Do kraja februara, “Identitluk” će gostovati u Živnicama (16.02.), Zvorniku (17.02.), Bijeljini (18.02.) nakon čega će biti objavljeni novi datumi igranja. Sve informacije o predstavi dostupne su na oficijelnoj Facebook stranici Identitluk

Na linku pogledajte video najavu za predstavu IDENTITLUK video