ИДЕНТИТЛУК У ТРЕБИЊУ Представа за коју се тражи карта више

Представа у режији Тање Милетић Оручевић „Идентитлук“, која је за кратко вријеме освојила сјајне критике и стекла велику популарност међу публиком, ускоро креће на своју бх. турнеју.

Међу првим градовима у којима ће представа бити изведена је Требиње, па ће тако у уторак, 11. фебруара Требињци моћи уживати у овом позоришном комаду који на сатиричан начин пропитује идентитете и њихово плитко схваћање у нашем друштву.

Представа ће бити одржана у Културном центуру у Требињу са почетком у 20.00 сати. Улаз је бесплатан, али због ограниченог броја мјеста обавезно је преузети бесплатне улазнице на билетарници позоришта.

„Идентитлук“ је настао као копродукцијски пројекат Народног позоришта у Мостару, Хрватског народног казалишта у Мостару и Студија за изведбене умјетности. Покровитељ пројекта је BHRI ( Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative ).

У овом комаду суочавају се доминантни босанскохерцеговачки идентитети у оквиру једног семинара о помирењу који се изравно реферира на есеј Амина Маалоуфа „У име идентитета”. Поставља се конкретно питање шта нама у срединама у којима живимо значе Маалоуфове ријечи и идеје те се кроз низ импровизација покушава дати одговор на њих.

У представи играју: Ајла Хамзић, Амела Кресо, Фатима Казазић Обад, Јелена Кордић Курет, Иван Скоко, Иво Крешић, Дражен Павловић и Недим Малкочевић. Драматургија: Драган Комадина; Сценографија и костимографија: Сабина Трнка; Аутор музике: Хусеин Оручевић.

До краја фебруара, “Идентитлук” ће гостовати у Живницама (16.02.), Зворнику (17.02.), Бијељини (18.02.) након чега ће бити објављени нови датуми играња. Све информације о представи доступне су на официјелној Facebook страници Идентитлук

На линку погледајте видео најаву за представу ИДЕНТИТЛУК видео