NAJAVA: POZORIŠNA PREDSTAVA “TRI ZIME”

U Kulturnom centru Trebinje, 16. avgusta 2021. godine u 19 časova, biće izvedena pozorišna predstava “Tri zime”, Akademskog pozorišta “Promena” iz Novog Sada, a u organizaciji Kulturnog centra Trebinje i Grada Trebinje.

Predstava je nastala kao diplomski rad studenata glume u klasi profesorke Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov. Premijera predstave bila je 25. marta 2018. god.
„Tri zime“ predstavljaju priču koja prati istoriju jedne zagrebačke porodice i njihove kuće u tri ključna istorijska trenutka (1945, 1990. i 2011.), gde svaka godina donosi važne preketnice koje utiču na sudbinu ne samo junaka ove priče, već i na čitavu istoriju bivše Jugoslavije. Između ratova, savremenih političkih dešavanja i ljubavi, hrabrost da pronađu svoje mesto u svetu vidimo prvenstveno kroz ženske likove ove porodice koje čine njen stub već generacijama. Dok pratimo njihov put u današnjem vremenu, povremeno sa retrospekcijom, prisećamo se sa čime se jedna porodica susretala u prošlosti i koliko je ta prošlost zapravo daleko do nas.

U predstavi igraju – Nikola Knežević, Isidora Vlček, Vanja Kovačević, Ksenija Mitrović, Tamara Šustić, Aljoša Đidić, Ana Rudakijević, Stefan Beronja, Bojana Milanović, Staša Blečić, Miloš Lazić, Miloš Lučić, Rastko Mićić

Predstava se organizuje u sklopu Trebinjskog kulturnog ljeta.

Ulaz na predstavu je besplatan a ulaznice možete preuzeti na blagajni Kulturnog centra Trebinje svaki dan od 18 do 20 časova.

Broj mjesta je ograničen!