Najava: Osma Međunarodna umjetnička kolonija “Kolo”

Отварањем изложбе мозаика Љиљане Ривић под називом “Између мора и неба” у галерији Културног центра Требиње, у суботу 27. маја у 20 часова почиње осма  Међународна умјетничка колонија “Коло,” која је ове године окупила 17 умјетника из Србије, Црне Горе, Велике Британије и Босне и Херцеговине.

Љиљана Ривић,  чији мозаици се могу видјети у многим сакралним објектима Србије и Црне Горе је рођена 1976. године у Београду. Дипломирала је на Академији Српске Православне Цркве за уметност и консервацију у Класи професора Зорана  Михаиловића 2005. године. На истом факултету је 2012. године завршила мастер студије.

До сада је имала више самосталних, а учествовала је и на бројним колективним изложбама. Члан је УЛУПУДУС -а од 2009. године.

“Разгледамо Љиљанине мозаике. Они неријетко подсјећају на илустрације конкретних, малих животних прича. Они то, уосталом, и јесу: ријеч је о причама из Љиљаниног живота, о њеним путовањима и сновима, које ова умјетница управо и илуструје сводећи их на њихову естетску суштину, односно проналазећи одговарајући облик лелујавим призорима сновидне маште и увијек неухватљивој тајни љепоте натуралних и још чешће урбаних крајолика. То су углавном приморски градићи, насеобине, дакле, и даље по људској мјери и мјери човјекове изворне потребе за лијепим.”( Владан Бајчета из каталога изложбе)

У оквиру осме Међународне умјетничке колоније “Коло” у понедјељак, 29. маја у 19 часова на платоу Музеја Херцеговине биће организована хуманитарна изложба и аукција слика, а сав приход од  продатих слика намијењен је дјеци из социјално угрожених породица у нашем граду.

Осму Међународну умјетничку колонију “Коло” затвара изложба радова насталих на колонији која ће се одржати у галерији Културног центра Требиње у сриједу 31. маја у 20 часова.

Међународну умјетничку колонију “Коло” организује Удружење умјетника ове колоније под покровитељством Града Требиња.