NAJAVA: KONCERT PIJANISTE ANDREJA KOROBEJNIKOVA

Povodom nabavke koncertnog klavira svjetskog proizvođača „Stenvej end sans“ (Steinway & Sons), JU Muzička škola Trebinje i Kulturni centar Trebinje uz podršku Grada Trebinja i Elektroprivrede Republike Srpske, u subotu, 23. jula u 19 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje organizuju koncert Andreja Korobejnikova, proslavljenog ruskog pijaniste.

Kompanija „Stenvej end sans“ je sinonim za tradiciju i muzičku izvrsnost u svijetu izrade klavira duga više od 160 godina.

Korobejnikov je rođen 1986. godine u Rusiji (Dolgoprudnij). Klavir je počeo svirati kao petogodišnjak, a dvije godine kasnije osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom pijanističkom takmičenju mladih muzičara “Čajkovski”. Kao izuzetno nadareni muzičar Moskovski državni konzervatorijum “Čajkovski” upisao je sa 15 godina. Diplomirao je u klasi profesora Andreja Dijeva. Završio je i Kraljevski muzički koledž u Londonu.

Osvojio je brojne međunarodne nagrade i nastupao u više od 45 zemalja širom svijeta.

Zanimljivo je da je paralelno sa Moskovskim konzervatorijumom, upisao i Pravni fakultet u Moskvi i stekao diplomu pravnika sa samo 17 godina.

Trebinjskoj publici predstaviće se izvođenjem djela Ludviga van Betovena, Modesta Musorgskog i Sergeja Rahmanjinova.

Ulaz na koncert je moguć samo uz pozivnicu koju možete preuzeti na biletarnici Kulturnog centra Trebinje.