НАЈАВА: КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ТАМАРА КУЧАН

Тамара Кучан (1989) једна је од најмлађих писаца прозе у Србији. Први роман објавила је у седамнестој години.

2007.

Објављује роман Београђнака. Београђанка нас уводи у свијет младих људи у Београду, причао одрастању у пријестоници, о проблемима који муче младе, али и о њиховим љубавима, пријатељствима, сновима.

2008.

Објављује роман Made in Beograd.  Роман Made in Beograd, наставак је саге о Београду, одрастању, тајном животу младих послије поноћи. Иако је овај роман наставак романа Београђанка, може се засебно читати. До сада је рома доживио три издања.

2010.

Тамара Кучан постаје најмлађа чланица у историји Удружења књижевника Србије. Исте године објављује роман Коцка. Коцка доноси шокантну и реалистичну причу о четири јунака различите сексуалне оријентације. Љубав на маргини, различитост и хомофобија, неке су од појава са којима се јунаци овог романа суочавају.

2012.

Успјех романа Београђнка и Made in Beograd, водили су само једном писању наставака ова два романа. На инсистирање читалачке публике, Тамара објављује роман Заувек. Исте године Тамара објављује роман Коцка 2, у електронском облику, који се може бесплатно преузети на сајту. Коцка 2 настаје у знак захвалности људима који прате њен рад.

2013.

Објављује роман Пешчани сат. Тамарин најчитанији и најшокантнији роман, Пешчани сат уводи читаоце у свијет елитне проституције. Пешчани сат доноси причу о стрсти, (не)пријатељству, новцу, лажном гламуру и елити, али и љубави.

2014.

Излази роман Капија. У овом роману, Тамара кроз животе својих јунака прича причу о страсти, љубави, бјежању и сновима. Иако се Капија може посматрати као љубавни роман, главна тема овог романа је имиграција.

Галерија Културног центра 27. новембра у 20.00 часова.