НАЈАВА ИЗЛОЖБЕ “Арт симпозијум Јахорина 2017”

39 слика са 15. сазива међународне ликовне колоније “Арт симпозијум Јахорина 2017” биће изложене у галерији Културног центра у четвртак, 18. јануара у 19 часова.

Јубиларни 15. међународни ликовни сазив „Арт симпозијум Јахорина 2017“, окупио је на на Јахорини 20 сликара, вајара и графичара из Србије, Јапана, Кореје, Бугарске, Македоније и Хрватске и БиХ.

“Арт симпозијум Јахорина”, основан је 1. маја 2003. године и од тада се редовно одржава сваке године на олимпијској планини Јахорини, гдје је угостио бројне ликовне умјетнике из Јапана, Њемачке, Чешке, Мађарске, Русије, Украјине, Шпаније, Италије, Египта, Грчке, Ирске, Америке, Холандије, Француске, Турске, Бугарске, Македоније, Србије, Хрватске, чија су дјела представљена на око 50 изложби у Српској, БиХ и иностранству.

Циљ ове реномиране културне манифестације је афирмација ликовне умјетности и умјетности уопште, развој еколошке свијести, подстицај туризма како на подручју Републике Српске, БиХ и држава у региону, тако и у свијету, укључујући допринос напорима да Јахорина, која заслужено носи епитет зимске олимпијске љепотице, буде препознатљива и на мапи културних дестинација.