NAJAVA: IZLOŽBA SLIKA SLOBODANA VIDOVIĆA “STANJA”

U galeriji kulturnog centra Trebinje, u petak, 24. septembra u 19 časova biće otvorena izložba slika Slobodana Vidovića, akademskog slikara iz Banja Luke.

Riječ je o ciklusu ulja na platnu pod nazivom “Stanja”.

Kustos postavke Nikola Šuica, profesor na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu o Vidovićevoj izložbi između ostalog kaže: “Ulja na platnu, brižljivo fokusirana u izradi i datirana po dovršenju, u sezonama od početka 2017. pa sve do 2020. godine, objave su intrigantnog osećaja bivstvovanja i slikarske nadogradnje.Naslikani motivi dospevaju iz planetarnog raspona koji svojim izrađivačkim senzibilitetom objedinjuje melanholični osećaj izmeštenosti. Naslovljena u objedinjenju “Stanja” donose brižljiv zahvat realnih, ali slikarskim jezikom i zamišljenih svetova, prizora u obrascima koje prepoznajemo, ali ih isto tako uviđamo u naslonjenosti medijskih fiksacija”.

Slobodan Vidović je rođen 22. februara 1974. godine u Bosanskoj Gradišci. Osnovnu i srednju školu završio je u Banja Luci. Diplomirao je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci 2002. godine u klasi profesora Ratka Lalića – odsjek slikarstvo. Postdiplomske studije završio je u klasi profesora Vesa Sovilja 2014. godine. Učasnik je
više izložbi i rezidencijalnih projekata u zemlji i inostransvu. Živi i radi u Banja Luci.

Izložbu Slobodana Vidovića organizuje Kulturni centar Trebinje u sklopu manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto.