Najava: Izložba “Papirni univerzum”

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u subotu, 22. jula u 19 časova biće otvorena izložba “Papirni univerzum”, autora Aleksandre Rakonjac i Zorana Graovca.

Ova dva umjetnika trebinjskoj publici će predstaviti opus radova na papiru i objekata od papirnih masa.

Aleksandra Rakonjac rođena je 1966. godine u Beogradu. Studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu završila je u 1990. a post-diplomske studije na istom fakultetu 1993. Dobitnik je nagrade Mali pečat Grafičkog kolektiva 1997. i nagrade Funkshion konkursa iz oblasti slikarstva 2003. Pored slikarstva bavi se grafikom i umjetnošću ručno rađenog papira. Do sada je izlagala na 14 samostalnih i mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a i samostalni umjetnik.

Zoran Graovac je rođen u Beogradu 1965.
Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu 1990. na odsjeku slikarstva u klasi prof. Mirjane Mihać i prof. Slavoljuba Čvorovića.
Magistrirao je na FLU 1993. u klasi profesora Jovana Sivačkog. Do sada je imao 15 samostalnih i preko 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade za slikarstvo iz fonda Rista i Bete Vukanović. Laureat je prvog Bijenala crkvene umjetnosti u Beogradu. Izveo je veliki broj monumentalnih mozaika i murala. Na FLU u Beogradu radi od 1994. godine. Predavao je predmete Crtanje i Večernji akt, a od 2008. godine vodi predmet “Zidno slikarstvo – mozaik”, na osnovnim akademskim, master i doktorskim studijama.

Izložbu “Papirni univerzum” organizuje Kulturni centar Trebinje.