Najava: Izložba Miodraga Krkobabića – “Ništa lično”

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u petak, 4. avgusta u 20 časova biće otvorena izložba Miodraga Krkobabića pod nazivom “Ništa lično”.

Prema riječima autora projekat “Ništa lično” – “demistifikuje zablude u procesu konstrukcije, ali i dekonstrukcije, identiteta u javnom polju. Istražujući granice između sebe i sopstvenog lika – imidža (image) kojim se predstavljamo drugima, akcenat je stavljen na depersonalizovan položaj pojedinca u savremenom društvu i njegov neuspeli pokušaj otelotvorenja identiteta kroz nametnute, društveno prihvatljive, procese socijalizacije što je najbolje opisao Vilijem Džejms: Praktično možemo da kažemo da čovek ima onoliko različitih društvenih “Ja” koliko ima različitih grupa osoba do čijeg mu je mišljenja stalo. On u principu svakoj od ovih različitih grupa pokazuje drugačiju stranu sebe… Postoji suštinska razlika između ličnog doživljaja i shvatanja identiteta i identiteta kao pojavnosti za druge – kao polaznog uzorka prepoznavanja i identifikacije. Taj proces konstrukcije identiteta se odigrava u javnom prostoru, gde ne postoje univerzalni i nepromenljivi atributi identiteta, već se proces konstituisanja odvija u stalnoj promeni, potrazi i bežanju od jednog fiksnog identiteta ili kretanju između njegovih slojeva.”

Miodrag Krkobabić (1971) je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Dobitnik je više nagrada i priznanja od kojih izdvajamo Oktobarsku nagradu na 42. Oktobarskom Salonu u Beogradu 2001. godine i nagradu galerije na 22. Memorijalu Nadežde Petrović u Čačku 2002. godine.

Živi i radi u Beogradu, kao profesor na Odsjeku za umjetnost i dizajn BAPUSS i šef Katedre za umetnost.

Izložbu Miodraga Krkobabića organizuje Kulturni centar Trebinje.