NAJAVA: IZLOŽBA “INSTALIRANJE SPOKOJA” RADOSLAVA TADIĆA

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u srijedu, 1. septembra u 20 časova biće otvorena izložba “Instaliranje spokoja”, autora Radoslava Tadića, akademskog slikara iz Banja Luke.

O Tadićevoj izložbi Mladen Banjac, kustos Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske između ostalog kaže: Najnoviji ciklusi: Ljubav, Talasi, Šum, Mlijeko, Odmaralište već svojim naslovima unose umirujuću notu koja se osjeti i u prostoru u kome su ovi ciklusi objedinjeni. Cikluse predstavljaju slikarske instalacije, monumentalna platna, u objedinjujućem kolorističkom dijalogu sa skulpturama u prostoru. Zajedno čine harmoniju cjeline “Instaliranje spokoja”, koja nagovještava i autorov novi korak u istraživanju apstraktne slike i slikarske instalacije. Na serijama crteža jasno su vidljivi načini na koje Tadić kombinuje različite tehnike nanošenja boje, kao i rezultati koje postiže”.

Radoslav Tadić je rođen 24. septembra 1982. godine u Bihaću. Odrastao je u Drvaru. Diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banja Luci u klasi profesora Radomira Kneževića.

Do sada je imao 21 samostalnu, a učestvovao je na više od 60 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložbu Radoslava Tadića organizuje Kulturni centar Trebinje.