НАЈАВА – ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА “НАТО АГРЕСИЈА У 78 СЛИКА…”


У галерији Културног центра Требиње, у суботу 27. јула у 19.30 часова биће отворена изложба фотографија по називом “Нато агресија у 78 слика…””, аутора Зорана Јовановића Мачка фоторепортера листа “Вечерње новости”

Изложба фотографијијама истакнутих фоторепортера из времена НАТО  агресије , чија дведесетогодишљица се обиљежава ове године, прати слике страдања, одбране и отпора.

Аутор изложбе Зоран Јовановић Мачак, фото-репортер листа “Вечерње новости”, који је истакао да су при избору фотографија за поставку, уз подразумевајуће највише професионалне критеријуме, опредељујући биле садржајност и сугестивност:Ова изложба је истинита прича о животу током 78 дана бомбардовања – прича Јовановић.

– Фотографије нисам бирао хронолошки, већ оне које најбоље осликавају све патње, сузе, стрепњу, али и дух нашег народа тих ратних дана. Зато сам уз фотографије одабрао и четири насловне стране и три дуплерице “Новости”, да се види и где су изложене фотографије објављиване и како је то изгледало у нашим новинама. Важно је да тај тежак период наше историје не препустимо забораву и верујем да наше фотографије могу томе да допринесу.

ДЕВЕТОРИЦА РЕПОРТЕРА

На изложби посетиоци ће моћи да виде фотографије осам фото-репортера “Новости”: Матије Kоковића, Милоша Цветковића, Горана Шљивића, Драгана Миловановића, Алексе Станковића, Игора Маринковића, Николе Фифића и Зорана Јовановића, као и фото-репортера Тањуга Радета Прелића.

Улаз је слободан.