NAJAVA: IZLOŽBA DIGITALNIH GRAFIKA MATIJE RAJKOVIĆA – “DEKOMPRESIJA”

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u utorak, 3. maja u 20 biće otvorena izložba digitalnih grafika Matije Rajkovića pod nazivom Dekompresija.

O umjetničkim radovima koji će se naći pred trebinjskom publikom Biljana Grković, istoričar umjetnosti između ostalog kaže: “Matija Rajković, u oblast digitalne grafike ulazi ne iz pozicije grafičara, već slikara i na taj način demonstrira ne samo prevazilaženje granica tradicionalnih tehnika ili slobodno kretanje kroz različite medije, već i otvorenost za novu tehnologiju i proces koji dotadašnja umetnička iskustva usmerava ka digitalnom iskazu”.

Matija Rajković je rođen u Beogradu 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu – Odsjek slikarstvo 2003. godine, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Postdiplomske studije na istom odsjeku završio je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 2009. godine u klasi profesora Čedomira Vasića.Član je ULUS-a od 2005. godine i ULUK-a Kruševac od 2011. godine.

Do sada je imao 36 samostalnih i oko 150 kolektivnih izložbi. Učestvovao je na 40 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Živi i stvara na relaciji Kruševac – Beograd.

Izložbu digitalnih grafika Matije Rajkovića organizuje Kulturni centar Trebinje.