NAJAVA: FILM „HOROSKOP“ – drugo veče „Filmskog kampusa 2018“

U srijedu, 26. septembra 2018, u 18.30 časova u Kulturnom centru Trebinje će se prikazati   dokumentarni film Miloša Radovića  „Mali film o velikoj Mileni“.

Ovaj dokumentarac, u trajanju od 15 minuta, govori  o radu naše glumačke dive koja je do danas ostvarila oko 160 filmskih i TV uloga po kojima se film sa naših prostora prepoznaje i pamti.

Nakon toga slijedi promocija monografije  „Milena Dravić“  autora Tatjane Nježić.

Monografija je objavljena u ediciji posvećenoj dobitnicima nagrade  „Dobričin prsten“  za životno djelo.

U okviru revijalnog dijela programa, u  20.00 časova  na programu je  igrani film  „Horoskop“.

„Horoskop“  je jugoslovenski film iz 1969, nagrađen Srebrnom arenom na festivalu u Puli, a prikazan je i na filmskom festivalu u Berlinu.

SADRŽAJ FILMA:

Na nedovršenu željezničku stanicu, u malom hercegovačkom mjestu, dolazi Milka, čestita djevojka koja je uvjerena da je život pred njom. U istom mjestu grupa drugova maltretira lokalne stanovnike, slučajne prolaznike, mlade djevojke i turiste koji prolaze na putu za more. Problematični mladići će se posebno zainteresovati za Milku. Svi pripadnici družine žele da je imaju, a iz zabave prave opkladu ko će je od njih imati prvi. Samo je jedan od njih na drugi način zainteresovan za nju i prema njoj ima jaka osjećanja. Međutim, ona će ga odbiti…

REŽIJA: Boro Drašković

ULOGE: Milena Dravić, Dragan Nikolić, Mihailo Miša Janketić, Josif Tatić, Pavle Vuisić…

ŽANR: Drama

DUŽINA TRAJANJA FILMA: 87 MIN.

ULAZ JE SLOBODAN!