NAJAVA: FESTIVAL MEDITERANSKOG I EVROPSKOG FILMA

U  Trebinju će se od 3. do 8. avgusta održati deveti Festival mediteranskog i evropskog filma koji se ove godine odigrava pod sloganom “Pod svjetlom mjesečeve rijeke”.  U šest festivalskih dana, ljubitelji sedme umjetnosti biće u prilici da pogledaju 26 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova iz deset zemalja Evrope i Mediterana.

Festivalske nagrade – Zlatni platani, priznanja za izuzetan doprinos evromediteranskoj  kinematografiji, ove godine biće dodijeljeni glumucima Nataši Ninković i Svetozaru Cvetkoviću.

Zlatni platan Nataši Ninković biće uručen 3. avgusta prilikom otvaranja festivala na platou ispred pivnice Humsko, dok će druga festivalska nagrada Svetozaru Cvetkoviću biti dodijeljena 7. avgusta u bioskopu Kulturnog centra Trebinje.

U okviru pratećeg programa devetog Festivala mediteranskog i evropskog filma planirane su dvije promocije knjiga – Ane Atanasković i Gorana Gocića, te izložba slika Bojana Stojanovića.

Peđa Milojević, umjetnički direktor festivala je najavio dolazak brojnih gostiju iz svijeta filma – glumaca, režisera, članova filmskih ekipa ostvarenja koja su na festivalskom programu.

Festival će se održavati na pet različitih lokacija – na ljetnjoj sceni Doma mladih, u Kulturnom centru, dvorištu muzeja Hercegovine, bašti hotela Leotar i na terasi pivnice “Humsko”.

Organizatori festivala su Tangram Centar, Kultruni centar Trebinje, Dom mladih Trebinje i  hotel Leotar, pod pokroviteljstvom Minstrastva prosvjete i kulture Republike Srpske, Grada Trebinja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ulaz za sve filmske projekcije je besplatan, uz rezervaciju karata na posebnoj mejl adresi ulaznice.trebinjefilmfestival@gmail.com.