Најава биоскопа: ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ ОД 18. ДО 23. ОКТОБРА 2018. у 20.00 часова

ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ

ОД 18. ДО 23. ОКТОБРА 2018.

20.00 ЧАСОВА

САДРЖАЈ ФИЛМА:

Стеван Јаковљевић, професор биологије и учесник Првог свјетског рата, долази на 20. годишњицу рата и отварање спомен-костурнице у село гдје је некад боравио заједно са својом првом ратном јединицом, Петом тобџијском батеријом.

Стеван је отишао на изненадно одсуство, касније је прекомандован и жели да сазна шта је било с његовим првим ратним саборцима, посебно с надређеним поручником Александром.

Сусреће само команданта и, кроз њихова осјећања, отвара се судбина Пете батерије која је престала да постоји баш у том селу.

У овој причи о храбрости и пријатељству, лик потпоручника Александра, чија се судбина сазнаје на крају, показаће и зашто је српска војска упркос свим недаћама успијевала да изнесе толике војне подухвате, јер је један човјек, поручник, надређени свјесно жртвовао свој живот, прије тога углед и част, да би спасао бар једног свог војника.

РЕЖИЈА: Предраг Антонијевић

УЛОГЕ: Небојша Глоговац, Љубомир Бандовић, Вук Јовановић, Марко Васиљевић, Ненад Окановић, Наташа Нинковић, Радош Бајић, Милица Михајловић, Тихомир Арсић…

ЖАНР: Драма, ратни филм

ТРАЈАЊЕ: 90 мин.

ЦИЈЕНА: 4,00 КМ

https://www.youtube.com/watch?v=54IkDiu5SIk