Награде за најбоље: Завршени 11. Дани малих ствари (ВИДЕО)

male-stvari

ТРЕБИЊЕ l „Плеј Стриндберг“, по тексту швајцарског драматурга Фридриха Диренмата, а у извођењу Факултета умјетности из Приштине са привременим сједиштем у Звечану најбоља је представа 11. ИнтердиФеста Дани малих ствари „Требиње 2016“.

Према одлуци стручног жирија за најбољу глумицу фестивала проглашена је Мина Обрадовић, студент са Факултета драмских умјетности из Београда, која је вечерас у Дому младих са својим колегама затворила фестивал Дани малих ствари, позоришним комадом „Антика, Шекспир, Молијер и студенти“.

Најбољи глумац фестивала је Амел Угарак, из Театра „Федра“ из Бугојна који је глумио у представи „Ђавоља посла“.

Глумица Мина Обрадовић није крила одушевљење што је добила признање.

„Нисам ни знала да постоје награде. Баш ми је драго. Носим лепе утиске у Београд о вашем граду Требињу. Све ми се свидело организација, сцена и публика“.

male-stvari-1

Умјетнички директор фестивала Жељко Милошевић је истакао да је фестивал протекао онако како су планирали што се тиче организације.

„Сем прве вечери посјета је била скромна, свједоци смо да се наши суграђани жале да нема представа и културних догађаја у нашем граду, међутим имали смо заиста четири добре представе и изложбу у оквиру овог фестивала. Захвалио би се свима који су помогли да се одржи овај фестивал и видимо се сљедеће године на 12. Данима малих ствари“, навео је Милошевић.

male-stvari-2

Фестивал Дани малих ствари „Требиње 2016“ је у протеклих пет дана окупио позоришта из Звечана, Београда и Бугојна, приказани су и награђени филмови са НАФФ-а, Међународног фестивала анимираног филма из Неума, а у оквиру фестивала отворена је 10. клупска изложба фотографија Фото-кино клуба Требиње.

Извор: Радио Требиње