Muzička škola „Trebinje“ priredila novogodišnji koncert u Kulturnom centru

Tradicionalni novogodišnji koncert trebinjske Muzičke škole održan je večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra .

U izuzetno bogatom i raznovrsnom programu predstavilo se blizu 150 izvođača, učenika i profesora ove škole. Nastupili su horovi pripremnog razreda, osnovne i srednje škole, kamerni ansambli, orkestri, kao i solisti na violi, violini, violončelu, klaviru, flauti, harmonici i gitari. Program su činila poznata djela velikih svjetskih i domaćih kompozitora.

Dušanka Babić, direktorka Muzičke škole „Trebinje“, navela je da je večerašnji koncert kruna rada učenika i profesora od polugodišta te da su veoma zadovoljni postignućima budući da dvije godine nisu imali nastupe zbog korone.

„To se u početku osjećalo kod učenika, pa smo intenzivirali rad i trudili se da imamo što više internih časova u školi, da bi djeca nastupala javno, da bi malo razbila tremu i da bi se navikla na sviranje pred publikom”, istakla je direktorka Babić.

Dodala je da su u prvom dijelu godine učenici učestvovali na deset internacionalnih, kao i na republičkom takmičenju i osvojili ukupno 12 prvih, 15 drugih i 14 trećih nagrada.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković