Moderan likovni izražaj u radovima Asima Đelilovića

 

TREBINJE I U Galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena izložba radova Asima Đelilovića iz Sarajeva.

Izložba obuhvata instalacije, objekte, intervencije u stvarima, plakate, digitalne printove, fotografije i asamblaže u kojima Đelilović sprovodi vizualnu kritiku kako lokalne i regionalne tranzicijske post-jugoslovenske situacije tako i globalnog „post-ideološkog“ doba liberalnog kapitalizma.

Izložba je organizovana u saradnji Kulturnog centra Trebinje i Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine, a dio je programa Trebinjskog kulturnog ljeta.

Otvarajući izložbu, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević je istakao da je ova izložba plod uspješne saradnje Kulturnog centra Trebinje i Umjetničke galerije BiH.

„Ove dvije ustanove imaju isti cilj, da promovišu umjetničko i kulturno stvaralaštvo na području BiH i to Gradska uprava svesrdno podržava“, rekao je Milošević.

Strajo Krsmanović, direktor Umjetničke galerije BiH kaže da je izložba multimedijalnog karaktera i da njen sadržaj nosi jedno snažno asocijativno značenje u odnosu na predmet kojim se bavi.

„Radovi su iz oblasti savremene umjetnosti. Moderan likovni izražaj, izlazak iz klasičnih okvira, različiti materijali sa različitim asocijacijama i sadržajima. Radovi sami dosta direktno govore i treba ih pogledati da bi se mogla shvatiti njihova umjetnička poruka“, naveo je Krsmanović.

Đelilović je vanredni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku za produkt dizajn.

Izložba će biti otvorena do 2. avgusta.

D.M.