Moderan likovni izražaj u radovima Asima Đelilovića

 

ТРЕБИЊЕ I У Галерији Културног центра вечерас је отворена изложба радова Асима Ђелиловића из Сарајева.

Изложба обухвата инсталације, објекте, интервенције у стварима, плакате, дигиталне принтове, фотографије и асамблаже у којима Ђелиловић спроводи визуалну критику како локалне и регионалне транзицијске пост-југословенске ситуације тако и глобалног „пост-идеолошког“ доба либералног капитализма.

Изложба је организована у сарадњи Kултурног центра Требиње и Умјетничке галерије Босне и Херцеговине, а дио је програма Требињског културног љета.

Отварајући изложбу, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић је истакао да је ова изложба плод успјешне сарадње Kултурног центра Требиње и Умјетничке галерије БиХ.

„Ове двије установе имају исти циљ, да промовишу умјетничко и културно стваралаштво на подручју БиХ и то Градска управа свесрдно подржава“, рекао је Милошевић.

Страјо Kрсмановић, директор Умјетничке галерије БиХ каже да је изложба мултимедијалног карактера и да њен садржај носи једно снажно асоцијативно значење у односу на предмет којим се бави.

„Радови су из области савремене умјетности. Модеран ликовни изражај, излазак из класичних оквира, различити материјали са различитим асоцијацијама и садржајима. Радови сами доста директно говоре и треба их погледати да би се могла схватити њихова умјетничка порука“, навео је Крсмановић.

Ђелиловић је ванредни професор на Академији ликовних умјетности у Сарајеву на одсјеку за продукт дизајн.

Изложба ће бити отворена до 2. августа.

Д.М.