МИГРАНТСКА ДРАМА ВИЂЕНА ОЧИМА СКОПСКОГ ТЕАТРА “KUNSTWERSTATT”

фОТО: Јован Видаковић


На позоришној сцени Културног центра Требиње, друге такмичарске вечери 62. Фестивала фестивала наступио је млади, једанаесточлани ансамбл Театра “Kunstwerstatt” из Скопља представом “Немам каде да се вратим” /Немам гдје да се вратим”, насталој по тексту Милоша Андоновског, у режији Денија Стојанова.

Фестивалкој публици су , на начин близак перформансу  проговорили о актуелној теми која погађа све балканске земље – мигрантској кризи.
Седам прича, седам судбина, бијег од нељудских у потрази за бољим, човјека достојним условима живота.
Стојанов се ухватио у коштац са озбиљном темом за коју политика данас нема одговор. Млади глумци из Скопља постигли су свој циљ, допрли су до срца публике.  Ова представа и нема крај, она поставља питање. Шта даље?
Диплома протагонисте вечери, по једногласној оцјени жирија публике припала је Христини Мирчевској.
Треће фестивалске вечери Аматерска казалишна удруга “Кунтрата” из Светог Филипа и Јакова извешће представу “Код Лепанта, сунце моје”, насталу по тексту Љуба Стипишића Делмате , у режији Мирка Ђинђића.
У оквиру пратећег програма у галерији културног центра Требиње биће промовисане двије књиге професора Луке Кецмана: “Благо оном ко зна да не зна, а хоће да зна” и “Увод у драмско позориште”.

фОТО: Јован Видаковић
фОТО: Јован Видаковић