Чланови Плесног клуба „Марис“ из Требиња приредили су вечерас у позоришној сали Културног центра традиционални, девети по реду, годишњи концерт.

И ове, као и претходних осам година, на годишњем наступу приређеном за своје суграђане плесне вјештине показали су чланови свих узрасних категорија плесног клуба, а као гости – наступили су и плесачи из бијељинског клуба „Мега денс“.

„Ово је била презентација свега што смо радили у претходних годину дана. Дуго нисмо наступали у Требињу – посљедњи пут такође за годишњи концерт прије скоро годину и по дана. По том се види како и ентузијазам за ово што радимо помало спласава. Све је теже и теже радити и спремити наступе – али некако за сада успијевамо“, каже вођа ове плесне дружина Славиша Средановић.

Додаје да клуб и даље ради у изнајмљеном простору, а да су финансије хронични проблем – због чега ни на такмичењима нису били већ дуже од годину дана.

1

„Родитељи не могу да издвоје ни за чланарину, акамоли за путне трошкове или стартне лиценце. Али се не предајемо, налазимо снагу – ови млади људи вриједно раде, што се видјело и вечерас – овај концерт био је бољи него прошлогодишњи“, истиче он.

Речено потврђују бурни аплаузи и овације упућене младим плесачима – и вечерас у испуњеној сали Културног центра, што је традиција која прати наступе Марисоваца још од првог годишњег концерта.

Плесни клуб „Марис“ има око стотињак чланова, који су подијељени у осам узрасних категорија, а огледају се у свим плесним дисциплинама, од класичних до модерних.

Извор: Радио Требиње