Članovi Plesnog kluba „Maris“ iz Trebinja priredili su večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra tradicionalni, deveti po redu, godišnji koncert.

I ove, kao i prethodnih osam godina, na godišnjem nastupu priređenom za svoje sugrađane plesne vještine pokazali su članovi svih uzrasnih kategorija plesnog kluba, a kao gosti – nastupili su i plesači iz bijeljinskog kluba „Mega dens“.

„Ovo je bila prezentacija svega što smo radili u prethodnih godinu dana. Dugo nismo nastupali u Trebinju – posljednji put takođe za godišnji koncert prije skoro godinu i po dana. Po tom se vidi kako i entuzijazam za ovo što radimo pomalo splasava. Sve je teže i teže raditi i spremiti nastupe – ali nekako za sada uspijevamo“, kaže vođa ove plesne družina Slaviša Sredanović.

Dodaje da klub i dalje radi u iznajmljenom prostoru, a da su finansije hronični problem – zbog čega ni na takmičenjima nisu bili već duže od godinu dana.

1

„Roditelji ne mogu da izdvoje ni za članarinu, akamoli za putne troškove ili startne licence. Ali se ne predajemo, nalazimo snagu – ovi mladi ljudi vrijedno rade, što se vidjelo i večeras – ovaj koncert bio je bolji nego prošlogodišnji“, ističe on.

Rečeno potvrđuju burni aplauzi i ovacije upućene mladim plesačima – i večeras u ispunjenoj sali Kulturnog centra, što je tradicija koja prati nastupe Marisovaca još od prvog godišnjeg koncerta.

Plesni klub „Maris“ ima oko stotinjak članova, koji su podijeljeni u osam uzrasnih kategorija, a ogledaju se u svim plesnim disciplinama, od klasičnih do modernih.

Izvor: Radio Trebinje