Marija Kilibarda šarmirala Trebinjce

Atraktivna beogradska voditeljka Marija Kilibarda pojavila se na snimanju filma “Na mliječnom putu” Emira Kusturice u Trebinju i sve ostavila bez daha. Lijepa Marija šarmirala je Trebinjce poslije kratke šetnje kroz centar grada, a na jug Srpske došla je zbog uloge koju joj je Kusturica ponudio.

Vedra i neposredna, izazvala je pažnju brojnih, pretežno mlađih Hercegovaca, a bez ikakvih dilema odgovarala je na novinarska pitanja.

– Ovo je moja prva filmska uloga. Do sada se, osim u reklamama, nisam oprobala kao glumica. Kada me Emir pozvao, odmah sam spakovala kofere i pošla za Trebinje – kaže Marija.

Nije htjela da otkriva kakav lik će tumačiti.

– Nisam pitala ni o kakvoj je ulozi reč niti mu postavila ijedno pitanje, jer je on vrhunski umetnik i za mene je velika čast da učestvujem u ovom projektu. Najviše mi se dopada što se priča filma vrti oko ljubavi – priča voditeljka.

Mada nije govorila o detaljima u vezi sa svojim prvim glumačkim angažmanom, kaže da je dobila ulogu bez teksta.

– To je za mene veliki izazov jer sam poznata po tome da puno i brzo pričam. Ako vam se čini da sada prebrzo pričam, moram reći da je to hiljadu puta sporije nego pre petnaest godina, kada sam počela da se bavim ovim poslom – našalila se Marija.

Baš kao što je ona očarala Trebinjce, tako je i nju oduševio ovaj grad.

– Moram da pohvalim hercegovačku hranu. Svako jutro pre snimanja pojedem sir “škriputan” i paradajz salatu. Obišla sam mnogo lokalnih vinarija i pohvalila bih hercegovačka vina. Od svih mesta koja sam obišla, najveći mir sam osetila u manastiru Tvrdoš. Inače usta ne zatvaram, ali pored manastira sam sedela sat i samo ćutala – ispričala je Kilibarda koja je ovih dana, poslije punih 20 godina, otišla do Dubrovnika i obišla mjesto gdje je rođen njen djed.

Zanosna Beograđanka pomno prati sportska dešavanja, a i sama se oprobala u nekim od sportova.

– Vatreni sam navijač Partizana. Da se našalim, pregoreću koliko navijam za Partizan. Oprobala sam se i u ekstremnim sportovima. Skakala sam sa padobranom sa tri hiljade metara visine iako sam pre toga imala ozbiljnu povredu kičme zbog čega sam morala da se konsultujem sa fizijatrom. Rekao mi je: “Ti si skroz blesava, ali ja sam još luđi od tebe što te puštam. Nećeš se dočekati sama nego ćeš sa mnom raditi tandem skok” – kaže Marija.