Mališani „Alata“ oduševili publiku

iše hiljada Trebinjaca večeras je pratilo nastup oko 400 članova dječijeg ansambla Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ „Alat“, a svaku prikazanu koreografiju i izvedenu pjesmu nagradili su aplauzom.

Nakon koncerta u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“, koreograf i umjetnički rukovodilac Borko Ćorluka rekao je da su djeca, uzrasta od šest do 15 godina, kao što se i očekivalo, uspješno odgovorila zadatku i pokazala najbolje

„Igračka sezona završava ovim tradicionalnim koncertom“, rekao je Ćorluka i podsjetio na uspješnu godinu sa mnogobrojnim osvojenim nagradama.

Asistent GKUD „Alat“ Milica Milinić, koja je vodila četiri grupe, kaže da je bilo naporno raditi sa mlađom djecom i naučiti ih koreografije, ali da je zadovoljstvo vidjeti krajnji ishod i da je ponosna na njihov talenat koji su pokazali.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević zahvalio je rukovodstvu „Alata“ što je iznjedrio takve igrače koji širom svijeta u najljepšem svjetlu promovišu svoj grad i poručio da će gradska administracija i ubuduće biti njihova podrška za sve što im bude trebalo.

Na kraju koncerta mali folkloraši su velikim aplauzom nagradili koreografe Milijanu Zirojević, Milicu Milinić i Milicu Ukropinu koje su najzaslužnije za to što su naučili i koje godinama rade sa mališanima s puno ljubavi i strpljenja.

Velika zahvalnost za uspješan rad GKUD „Alat“ upućena je predsjedniku društva Draganu Mijoviću-Žutom.

Iz ovog društva najavaljuju veliki spektakl za sljedeću godinu kad slave 60 godina uspješno.

Izvor: Radio Trebinje