Љепоте природе ухваћене објективом

ТРЕБИЊЕ │ У Музеју Херцеговине вечерас је отворена изложба фотографија „Љепоте природе“, коју приређује Центар за одрживи развој и екологију у оквиру манифестације „Зимзоград“.

Отварајући изложбу, фотограф Јован Видаковић је рекао да је ово седма изложба организације „ЦОРИЕ“ , на којој је представљено 19 аутора из БиХ, Србије и Црне Горе са 36 фотографија.

„Изложба се може подијелити у двије цјелине оринтолошке са фотографијама птица и фотографије флоре и фауне БиХ и региона, а већином су мотиви из Херцеговине. Аутори су углавном бројни пријатељи организације, љубитељи природе и научни радници. БиХ је толико лијепа земља и гдје год уперите фотоапарат направићете добру фотографију“, истакао је Видаковић, додајући да је природа вјечита инспирација за фотографе.

Према ријечима извршног директора „ЦОРИЕ“ Александра Вукановића циљ изложбе је да се покажу љепоте планинских пејзажа, флоре и фауне ових простора.

„На изложби су заступљени радови професионалних и аматерских фотографа, што јој, због своје разноврсности, даје још већи значај код публике. Планирано је да изложба буде приређена на отвореном, у оквиру Зимзограда, али због временских неприлика, а уз велику љубазност особља Музеја, постављена је у холу ове културне установе“, казао је Вукановић.

 

Изложба ће бити отворена у наредних 15 дана.

Д.М.

РАДИО ТРЕБИЊЕ