Ljepote prirode uhvaćene objektivom

TREBINJE │ U Muzeju Hercegovine večeras je otvorena izložba fotografija „Ljepote prirode“, koju priređuje Centar za održivi razvoj i ekologiju u okviru manifestacije „Zimzograd“.

Otvarajući izložbu, fotograf Jovan Vidaković je rekao da je ovo sedma izložba organizacije „CORIE“ , na kojoj je predstavljeno 19 autora iz BiH, Srbije i Crne Gore sa 36 fotografija.

„Izložba se može podijeliti u dvije cjeline orintološke sa fotografijama ptica i fotografije flore i faune BiH i regiona, a većinom su motivi iz Hercegovine. Autori su uglavnom brojni prijatelji organizacije, ljubitelji prirode i naučni radnici. BiH je toliko lijepa zemlja i gdje god uperite fotoaparat napravićete dobru fotografiju“, istakao je Vidaković, dodajući da je priroda vječita inspiracija za fotografe.

Prema riječima izvršnog direktora „CORIE“ Aleksandra Vukanovića cilj izložbe je da se pokažu ljepote planinskih pejzaža, flore i faune ovih prostora.

„Na izložbi su zastupljeni radovi profesionalnih i amaterskih fotografa, što joj, zbog svoje raznovrsnosti, daje još veći značaj kod publike. Planirano je da izložba bude priređena na otvorenom, u okviru Zimzograda, ali zbog vremenskih neprilika, a uz veliku ljubaznost osoblja Muzeja, postavljena je u holu ove kulturne ustanove“, kazao je Vukanović.

 

Izložba će biti otvorena u narednih 15 dana.

D.M.

RADIO TREBINJE