„Lančana reakcija”: glumački dvojac iz Sarajeva zabavio i nasmijao trebinjsku publiku

Ahmed Abdurahmanović i Adnan Alić izveli su večeras predstavu „Lančana reakcija” na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Trebinje.

Adnan Alić, idejni tvorac i autor predstave, u središte radnje postavio je slučajni susret dvojice muškaraca u vozu, a njihovo zajedničko putovanje otvoriće brojna pitanja u vezi sa odnosima između muškaraca i žena, kao i braka uopšte.

Glumac Ahmed Abdurahmanović kaže ova komedija prikazuje mnoštvo stereotipa o ženama i suludih teorija o životu svakog muškarca:

„S obzirom na to da su fokusu ovog komada žene, odnosno, vječito pitanje – šta se od bračne zajednice očekuje  da li uopšte stupiti u brak, sinonim za to je lančana reakcija. Pred kraj predstave dolazi do raspleta, ali ipak ostavljamo prostora publici da odluči – da li se vjenčati ili ne”.

Komedija „Lančana reakcija” aktivno se izvodi od ljeta 2022. godine i odigrana je u više gradova Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Večeras je zabavila i nasmijala trebinjsku publiku, a njeni akteri nagrađeni su dugim i toplim aplauzom.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković