„Lančana reakcija”: glumački dvojac iz Sarajeva zabavio i nasmijao trebinjsku publiku

Ахмед Абдурахмановић и Аднан Алић извели су вечерас представу „Ланчана реакција” на позоришној сцени Културног центра Требиње.

Аднан Алић, идејни творац и аутор представе, у средиште радње поставио је случајни сусрет двојице мушкараца у возу, а њихово заједничко путовање отвориће бројна питања у вези са односима између мушкараца и жена, као и брака уопште.

Глумац Ахмед Абдурахмановић каже ова комедија приказује мноштво стереотипа о женама и сулудих теорија о животу сваког мушкарца:

„С обзиром на то да су фокусу овог комада жене, односно, вјечито питање – шта се од брачне заједнице очекује  да ли уопште ступити у брак, синоним за то је ланчана реакција. Пред крај представе долази до расплета, али ипак остављамо простора публици да одлучи – да ли се вјенчати или не”.

Комедија „Ланчана реакција” активно се изводи од љета 2022. године и одиграна је у више градова Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе. Вечерас је забавила и насмијала требињску публику, а њени актери награђени су дугим и топлим аплаузом.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић