КУЛТУРНА СЦЕНА „МАЛЕ СТВАРИ“ ОДРЖАЛА „ОТВОРЕНИ ДАН“ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ

У позоришту Културног центра јуче је одржана манифестација  „Отворени дан“  Културне сцене  „Мале ствари“  из Требиња.

 Љубитељи позоришта били су у прилици да се упознају са резултатима рада  „Малих ствари“  и да уживају у представама насталим у позоришним радионицама током сезоне 2017/18.

 Културна сцена  „Мале ствари“  активна је већ 20 година у нашем граду, а од прошле године и у Гацку. Глумачку поставу чине дјеца и млади, од вртићког до средњошколског узраста. Синоћ је свих пет група, три из Требиња и двије из Гацка, одиграло по једну од својих представа. На репертоару су биле представе које су се ове године показале као најуспјешније. Неке од њих су већ учествовале на фестивалима и њихов квалитет потврђен је додјелом значајних награда од стране стучног жирија.

 Најмлађи полазници, наши предшколци и млађи основци, побрали су највеће симпатије публике извођењем игроказа. Старији основци из нашег града одиграли су представу  „Капетан Џон Пиплфокс“, а средњошколци комад  „Сумња“  рађен у копродукцији са Градским позориштем Требиње, а за који им је на Фестивалу средњошколског драмског стваралаштва БиХ у Коњицу припала награда за колективну игру.

 Гатачки основци наступили су с представом  „Како су настале ружне ријечи“, док су средњошколци из Гацка извели комад  „Ромео и Јулија – хепи енд“  којим су освојили прво мјесто на фестивалу у Коњицу.

 

Душка Ђајић