KULTURNA SCENA „MALE STVARI“ ODRŽALA „OTVORENI DAN“ U KULTURNOM CENTRU TREBINJE

U pozorištu Kulturnog centra juče je održana manifestacija  „Otvoreni dan“  Kulturne scene  „Male stvari“  iz Trebinja.

 Ljubitelji pozorišta bili su u prilici da se upoznaju sa rezultatima rada  „Malih stvari“  i da uživaju u predstavama nastalim u pozorišnim radionicama tokom sezone 2017/18.

 Kulturna scena  „Male stvari“  aktivna je već 20 godina u našem gradu, a od prošle godine i u Gacku. Glumačku postavu čine djeca i mladi, od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta. Sinoć je svih pet grupa, tri iz Trebinja i dvije iz Gacka, odigralo po jednu od svojih predstava. Na repertoaru su bile predstave koje su se ove godine pokazale kao najuspješnije. Neke od njih su već učestvovale na festivalima i njihov kvalitet potvrđen je dodjelom značajnih nagrada od strane stučnog žirija.

 Najmlađi polaznici, naši predškolci i mlađi osnovci, pobrali su najveće simpatije publike izvođenjem igrokaza. Stariji osnovci iz našeg grada odigrali su predstavu  „Kapetan Džon Piplfoks“, a srednjoškolci komad  „Sumnja“  rađen u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Trebinje, a za koji im je na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu pripala nagrada za kolektivnu igru.

 Gatački osnovci nastupili su s predstavom  „Kako su nastale ružne riječi“, dok su srednjoškolci iz Gacka izveli komad  „Romeo i Julija – hepi end“  kojim su osvojili prvo mjesto na festivalu u Konjicu.

 

Duška Đajić