KONFERNCIJA ZA MEDIJE POVODOM MANFESTACIJE “DANI TREBINJSKIH GLUMACA I PREDSTAVE “TRI ZIME”

Povodom novoustanovljene manifestacija “Dani trebinjskih glumaca” u okviru koje će večeras u pozorištu Kulturnog centra Trebinje biti izvedena predstava “Tri zime”, danas je u Kulturnom centru Trebinje održana konferncija za štampu koju su organizovali Grad Trebinje i Kulturni centar Trebinje.

Na zajedničkoj konferenciji za medije su govorili Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje, Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje i glumice predstave “Tri zime” Ana Rudakijević i Isidora Vlček.

Miljan Vuković je istakao da će Kulturni centar Trebinje u potpunosti podržati novoustanovljenu manifestaciju kako bi pozorišna scena Trebinja bila bogatija za nove sadržaje u vlastitoj produkciji.

“Pokušavamo da u svaku manifestaciju utkamo zrnce trebinjskih stvaralaca i izvorne trebinjske kulturne scene. Večerašnja i narednih šest predstava,  veliki je test i ispit za mlade trebinjske glumce”, istakla je Slađana Skočajić na čiju inicijativu je i formirana manifestacija “Dani trebinjskih glumaca”.

“Velika nam je čast što smo dobili priliku da igramo na trebinjskoj sceni, da pred domaćom publikom pokažemo šta smo učili i naučili.  Posljednji put sam kod kuće igrala u julu mjesecu 2014. godine u predstavi Boing – boing  na Festivalu festivala. Komad “Tri zime” je moja diplomska predstava i posebna mi je čast što ću je večeras sa svojim kolegama sa klase izvesti pred trebinjskom publikom.

Grad Trebinje je  nama mladim glumcima, a ima nas, gotovo jedna klasa: Miloš Lučić, Jovan Jovanović, Marija Pikić, Marija Đajić, Igor Gudelj, Milica Glogovac , Rade Perović i Mitar Milićević  ovim projektom dao priliku a na nama je da je opravdamo”, ističe Ana Rudakijević.


Pozorišna predstava “Tri Zime”, nastala po teksu Tene Štivčić u režiji Jasne Đuričić biće izvedena večeras u 19 časova u pozorištu Kulturnog centra Trebinje.

“Tri zime” je jedna od sedam pozorišnih predstava koje će biti odigrane u okviru manifestacije “Dani trebinjskih umjetnika” koju je Grad Trebinje uvrstio u program “Trebinjskog kulturnog ljeta”.