КОНЦЕРТОМ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗАВРШЕН ОВОГОДИШЊИ „MUSIC & MORE SUMMERFEST“

Вечерашњим концертом  „Велико финале – концерт оркестра“  завршен је други међународни фестивал класичне музике  Music & More SummerFest“, који се од 2. августа одржавао у Требињу.

Фото: Јован Видаковић

Оркестар MMSF требињској публици представио се мајсторским извођењем дјела Флађела, Лундборга, Јонела Петроја, Шостаковича, те клавирског концерта Бетовена и серенаде за гудаче Чајковског.

Фестивал је протеклих дана окупио преко седамдесет студената, истакнутих умјетника – извођача и педагога са свих меридијана, који су одржали девет концерата на четири различите локације у нашем граду – у Културном центру, Музеју Херцеговине, амфитеатру Херцеговачке Грачанице на Црквини и на градском тргу.

Music & More SummerFest“  пружио je интензиван умјетнички програм и учесницима и публици. Фестивал је понудио и богат интердисциплинарни програм који је укључивао бројне индивидуалне часове, мастер клас, предавања и презентације, односно, соло, камерне и гудачке оркестарске наступе. Британски сликар Мајкл Прајс одржао је предавање о савременој примјени природних пигмената ренесансе, а перформанси балетске трупе  „Артистс Плус“  из Калифорније пратили су извођење и употпунили доживљај неких од композиција. Премијерно је изведено дјело Јонела Петроја  „Кредо 800“, посвећено 800. годишњици постојања Епархије Захумско- херцеговачке и приморске, а на програму су били и ријетко извођени камерни аранжмани Бетовенових клавирских концерата.

Фото: Јован Видаковић

Покровитељ фестивала  Music & More SummerFest“  је Град Требиње, док су  партнери фестивала Културни центар Требиње, Музеј Херцеговине,  Музичка школа Требиње, Епархија Захумско-херцеговачка и приморска, Туристичка организација, хотел Централ парк и хотел Платани.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић