KONCERTOM POD PLATANIMA POČEO PRVI „TREBINJE DŽEZ FESTIVAL“

Вечерас је у башти хотела „Платани“ почео први џез фестивал у Требињу.

Београдски џез саксофониста, композитор и аранжер Јован Маљоковић са својим „Балкан салса бендом” требињској публици приредио је незабораван концерт.

Публика је уживала у препознатљивим звуцима Маљоковићеве музике, у споју џеза и традиционалне музике.

Јован Маљоковић је један од најплоднијих џез аутора у Србији и до сада је објавио тринаест ауторских албума. Са својим оркестром је наступао на свим домаћим, али и на бројним фестивалима у Европи, као и на Куби. Од првог албума користио је балканску музику у својим џез композицијама, а мишљења је да је етно-музика нарочит вид комуникације међу разноликим културама. Један је од оснивача и умјетнички директор Ваљевског џез фестивала, који траје већ 25 година и једини је у Србији који окупља искључиво домаће џез музичаре.

Културни центар Требиње организовао је „Требиње џез фестивал“ уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске, Кабинета предсједника Републике Српске, Града Требиња и компаније M:tel.

У име организатора фестивала публици се обратио Миљан Вуковић, директор Културног центра, а у име Града Требиња присутне је поздравила Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање. Фестивал је свечано отворила Тања Ђаковић, помоћник министра за културу Републике Српске.

Сутра, 25. августа на Тргу слободе представиће нам се Марко Луис. Концерт почиње у 21 час.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић