KONCERTOM POD PLATANIMA POČEO PRVI „TREBINJE DŽEZ FESTIVAL“

Večeras je u bašti hotela „Platani“ počeo prvi džez festival u Trebinju.

Beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković sa svojim „Balkan salsa bendom” trebinjskoj publici priredio je nezaboravan koncert.

Publika je uživala u prepoznatljivim zvucima Maljokovićeve muzike, u spoju džeza i tradicionalne muzike.

Jovan Maljoković je jedan od najplodnijih džez autora u Srbiji i do sada je objavio trinaest autorskih albuma. Sa svojim orkestrom je nastupao na svim domaćim, ali i na brojnim festivalima u Evropi, kao i na Kubi. Od prvog albuma koristio je balkansku muziku u svojim džez kompozicijama, a mišljenja je da je etno-muzika naročit vid komunikacije među raznolikim kulturama. Jedan je od osnivača i umjetnički direktor Valjevskog džez festivala, koji traje već 25 godina i jedini je u Srbiji koji okuplja isključivo domaće džez muzičare.

Kulturni centar Trebinje organizovao je „Trebinje džez festival“ uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kabineta predsjednika Republike Srpske, Grada Trebinja i kompanije M:tel.

U ime organizatora festivala publici se obratio Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra, a u ime Grada Trebinja prisutne je pozdravila Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje. Festival je svečano otvorila Tanja Đaković, pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske.

Sutra, 25. avgusta na Trgu slobode predstaviće nam se Marko Luis. Koncert počinje u 21 čas.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković