Koncert trebinjskog crkvenog hora u Dubrovniku

DUBROVNIK | Crkveni hor “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” iz Trebinja sinoć je, u okviru manifestacije „Dani kršćanske kulture” održao cjelovečernji koncert u pravoslavnoj crkvi Blagovještenja Presvete Bogorodice u Dubrovniku.

du-horPod upravom Stojanke Gudelj, 25-člani hor izveo je duhovne i svjetovne kompozicije, koje su naišle na odličan prijem ljubitelja muzike.

Na programu su bila djela: Bortnjanskog, Stankovića, Mokranjca, Ivanova, Jarofa, arhimandrita Makseja, uz soliste –Aleksandru Pavlović (sopran) i Milisava Sukonjicu (bas), a naročitu pažnju prisutnih izazvalo je izvođenje kompozicije „Pesma“, koju je, na stihove Jovana Dučića, komponovao Trebinjac Božidar Vučur.

Kao gost koncerta nastupila je prof. Zrinka Tomašić iz Dubrovnika (sopran), koja je, zajedno sa trebinjskim profesorima Jelenom Kovačević i Milisavom Sukonjicom izvela kompoziciju „Bogorodice djevo“ S. Rahmanjinova.

Koncertu su prisustvovali i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, dubrovački biskup Mate Uzinić i Vladan Perišić, paroh dubrovački.

Iz trebinjskog crkvenog hora najavljuju i skori koncert u Trebinju.

Preuzeto sa www.radiotrebinje.com