КОНЦЕРТ ЏЕЗ ДУО САСТАВА MORGENTHALER / RӦLLIN

Вечерас, 6. октобра, џез дуо састав Morgenthaler / Rӧllin, који је на турнеји по Републици Српској са умјетником Велимиром Илишевићем, одржао је концерт у галерији Културног центра Требиње.


Овај дуо чине реномирани швајцарски џез музичари Роберт Моргенталер и Урс Ролин, који свирају заједно од 2006. године и своје музичке идеје развијају у један препознатљив тон који смо вечерас имали прилику да чујемо.
Извођењем својим нумера, дуо је привукао заслужену пажњу и симпатије Требињаца који су се у значајном броју појавили на овом концерту.
Роберт Моргенталер (Robert Morgenthaler) је тромбониста који је дипломирао у Луцерну. Ради као професор на Високој школи за музику и позориште у Берну и у Музичкој школи у Луцерну. Током своје каријере сарађивао је са многим европским и свјетским великанима џеза. Два пута га је магазин „Jazz“ проглашавао за тромбонисту године.


Гитариста Урс Ролин (Urs Rӧllin) je дипломирао у Берну, а усавршавао се у Лос Анђелесу. Завршио је школу за џез у Луцерну. Наступао је као извођач и аутор са многим џез умјетницима у земљи и иностранству. Предаје на Високој школи за џез у Луцерну. Оснивач је и организатор џез фестивала у свом родном граду, Шафхаузену, који је већ годинама огледало џез музике у Швајцарској.

Д.Ђ.