KOMEDIJA „UKRAĐENA LIČNOS’ “ LANETA GUTOVIĆA NASMIJALA TREBINJSKU PUBLIKU

Godinu dana nakon izvođenja kabaretske predstave „Obično veče“, briljantni Milan Lane Gutović ponovo je priredio veče puno smijeha u pozorištu Kulturnog centra Trebinje, izvodeći monodramu „Ukrađena ličnos’ “.

Režiju i tekst za ovu predstavu popularni Lane je uradio oslanjajući se na dramu „Barabe“ Milenka Vučetića, koji je iznjedrio svima dobro poznatog Srećka Šojića.

Predstava na humorističan način predstavlja našu svakodnevicu, ali i podstiče na razmišljanje o društvu i prilikama u kojim živimo.

„Tekst je napisao Milenko Vučetić i to je prva pojava ovog lika uopšte na sceni. Od tada je prošlo više od trideset godina, on se pojavljivao pod raznim imenima, ali uvek kao bitanga i baraba – to je naš ‘folklor’. Jedan od njih bio je i Šojić. Lik za ovu monodramu upravo je tako pravljen – povređen po glavi, ne može da piše ali može da diktira“, kazao je Lane Gutović.

Šojić se u ovom komadu žali Evropskoj uniji, piše joj pismo i traži odštetu za ukradenu ličnost. Usput joj se dodvorava i nudi za predsjedničkog kandidata, obećavajući sve zauzvrat. Ne birajući sredstva za ispunjenje svog ličnog cilja, na tom putu probija se beskrupulozno, bez kajanja i griže savjesti.

Lane Gutović je i večeras ispunio očekivanja publike, i za veče puno smijeha nagrađen je gromkim aplauzom.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković