KOMEDIJA „UKRAĐENA LIČNOS’ “ LANETA GUTOVIĆA NASMIJALA TREBINJSKU PUBLIKU

Годину дана након извођења кабаретске представе „Обично вече“, бриљантни Милан Лане Гутовић поново је приредио вече пуно смијеха у позоришту Културног центра Требиње, изводећи монодраму „Украђена личнос’ “.

Режију и текст за ову представу популарни Лане је урадио ослањајући се на драму „Барабе“ Миленка Вучетића, који је изњедрио свима добро познатог Срећка Шојића.

Представа на хумористичан начин представља нашу свакодневицу, али и подстиче на размишљање о друштву и приликама у којим живимо.

„Текст је написао Миленко Вучетић и то је прва појава овог лика уопште на сцени. Од тада је прошло више од тридесет година, он се појављивао под разним именима, али увек као битанга и бараба – то је наш ‘фолклор’. Један од њих био је и Шојић. Лик за ову монодраму управо је тако прављен – повређен по глави, не може да пише али може да диктира“, казао је Лане Гутовић.

Шојић се у овом комаду жали Европској унији, пише јој писмо и тражи одштету за украдену личност. Успут јој се додворава и нуди за предсједничког кандидата, обећавајући све заузврат. Не бирајући средства за испуњење свог личног циља, на том путу пробија се бескрупулозно, без кајања и гриже савјести.

Лане Гутовић је и вечерас испунио очекивања публике, и за вече пуно смијеха награђен је громким аплаузом.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић