„КОЛАХОЛИЧАР“ ПОБЈЕДНИК 11. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА АНИМИРАНОГ ФИЛМА

Жири у саставу: Мина Цветиновић-Павков (Србија), предсједник, те чланови Младен Миљановић (Босна и Херцеговина) и Дарко Маснец (Хрватска), донио је сљедећу одлуку о наградама 11. Међународног фестивала анимираног филма.

–          Гран-при  фестивала додјељује се филму „Колахоличар“  режисера Марћина Подолеца из пољске продукције. Жири је одлучио да се гран-при додијели овом филму због цјелокупног утиска који се огледа кроз одличну режију, анимацију те наративни ток филма. Такође, филм на романтичан и духовит начин приказује мемоаре особе која је овисна о кока-коли али и проблематизује еру конзумеризма којој припадамо.

–          Награда за креативност и умјетнички израздодјељује се филму „Бициклисти“, аутора Вељка Поповић у хрватско-француској продукцији.

–          Награде за технике анимације добијају сљедећи филмови:

„Пад“  – награду за најбољу 2Д анимацију француске продукције, аутору Борису Лабеу.

„Слонови ће бити срећни“ награду за најбољу 3Д анимацију ауторима: Лукас Раселу, Шарлоте Брун, Лоик Фримат, Винсент Лабис, Адриен Ланој и Адрис Лепотре француске продукције.

„Непутовања“  –  награду за најбољу лутка анимацију  ауторима Ани Недељковић и Николи Мајдаку српско-словачке продукције.

–          Награду за најбољи дјечији филм добија „Црвена јабучица“, ауторке Ане Хорват, хрватске продукције.

Специјално признање додјељује се филмовима:

„Око које трепће“ режисерке Киане Нагшине, њемачке продукције.

„Дубиоза колектив: Ријалити“ режисера Тони Хумла у БиХ-данској копродукцији.

„Flimflam“ режисера Марка Белића, хрватске продукције.

Награда публике

–          Награда публике иде филму  „Коља и старе даме“, у режији Ане Јудине, руске продукције.