Књижевно вече Тома Селетића

 

ТРЕБИЊЕ l Требињским љубитељима поезије вечерас је представљен књижевни опус пјесника из Никшића Тома Селетића.

Свестрани стваралац „чаробних руку и душе“, како је о пјеснику казао новинар и публициста Зоран Гргуревић, на свом стваралачком пут свједочи даровитост не само да „душу исповиједа пјесмом“ – јер и његове „руке сликају и вајају“, показујући при том, уз овај умјетнички, и дар да својом енергијом отклањају бол.

Зато се с правом питам – управљају ли оне њим или он њима. У пјесмама, сликама и скулптурама гајио је и изразио онај дио своје душе који је намијенио да подари као оставштину и поклони онима који умјетност воле“, казао је он.

Као пјесник, Селетић је „загледан у себе“, промишљајући свијет „хаику сажетим стиховима које носе поруке и пјесничке дилеме“.

Љубав, без које бисмо сви ми били само суви пањеви – основа је његовог стваралаштва. Она се дијели на све што га окружује“, истакао је Гргуревић.

О посљедњој пјесничкој књизи Тома Селетића говорио је мр Милован Росић, док је, уз аутора, одабране стихове пјесника казивала новинар Сека Зотовић. У програму су учествовали и пјесници Радослав Милошевић и Драгутин Паповић.

 

Организатори књижевне вечери су Народна библиотека Требиње и Херцег телевизија.

Р.С.