Književno veče Toma Seletića

 

TREBINJE l Trebinjskim ljubiteljima poezije večeras je predstavljen književni opus pjesnika iz Nikšića Toma Seletića.

Svestrani stvaralac „čarobnih ruku i duše“, kako je o pjesniku kazao novinar i publicista Zoran Grgurević, na svom stvaralačkom put svjedoči darovitost ne samo da „dušu ispovijeda pjesmom“ – jer i njegove „ruke slikaju i vajaju“, pokazujući pri tom, uz ovaj umjetnički, i dar da svojom energijom otklanjaju bol.

Zato se s pravom pitam – upravljaju li one njim ili on njima. U pjesmama, slikama i skulpturama gajio je i izrazio onaj dio svoje duše koji je namijenio da podari kao ostavštinu i pokloni onima koji umjetnost vole“, kazao je on.

Kao pjesnik, Seletić je „zagledan u sebe“, promišljajući svijet „haiku sažetim stihovima koje nose poruke i pjesničke dileme“.

Ljubav, bez koje bismo svi mi bili samo suvi panjevi – osnova je njegovog stvaralaštva. Ona se dijeli na sve što ga okružuje“, istakao je Grgurević.

O posljednjoj pjesničkoj knjizi Toma Seletića govorio je mr Milovan Rosić, dok je, uz autora, odabrane stihove pjesnika kazivala novinar Seka Zotović. U programu su učestvovali i pjesnici Radoslav Milošević i Dragutin Papović.

 

Organizatori književne večeri su Narodna biblioteka Trebinje i Herceg televizija.

R.S.