KLAVIRSKI TRIO ODRŽAO KONCERT U KULTURNOM CENTRU TREBINJE

Večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje održan koncert klavirskog trija – Sonja Marković (klavir), Sonja Vojvodić (violina) i Ana Zakrajšek (violončelo).

Ove tri vrsne umjetnice sa izgrađenim solističkim karijerama, impozantnim programskim opusom i velikim brojem nagrada i priznanja sa prestižnih domaćih i međunarodnih takmičenja, kao trio djeluje još od studentskih dana.

„Zajedno nastupamo već četiri godine i do sada smo svirale na raznim festivalima. Nedavno smo nastupale na Festivalu gudača u Perastu, čiji je direktor Ana Zakrajšek. Dušanka Babić, direktorka Muzičke škole, posjetila je taj festival i koncert pa je odlučila da nas pozove u Trebinje. Sad je još bolja prilika pošto smo dobili novi ‘stenvej’ klavir“, istakla je pijanistkinja Sonja Marković.

Na koncertnom repertoaru našla su djela velikih svjetskih kompozitora: Astora Pijacole, Arva Parta, Arna Babadžanijana i Jozefa Hajdna.

„Što se tiče programa koncerta, sve je blisko našem temperamentu. Glavni dio koncerta je svita od četiri stava u stilu tanga ‘Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu’ argentinskog kompozitora Astora Pijacole, kralja tanga. Volimo tu muziku i privatno je slušamo tako da smo se odlučile za ovaj repertoar“, dodala je Sonja Marković.

Koncert klavirskog trija organizovali su Muzička škola „Trebinje“, Grad Trebinje i Kulturni centar Trebinje.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković