JAVNI POZIV ZA DIZAJNERE

Културни центар проводи пројекат под називом ”ReCulture – Ребрендирање установа културе Западног Балкана” који финансира Европска унија у износу од 466.852,00 Еура. Културни центар је носилац пројекта, а партнери су: Музеј европске цивилизације и Медирана из Марсеја, Факултет драмских умјетности из Београда, Институт за културне политике ”Fiels OG” из Беча, Удружење ”Инк” из Новог Сада, Музеј савремене умјетности Републике Српске из Бања Луке и Умјетничка колонија ”Даниловград”.

У оквиру пројекта отворен је и јавни позив за дизајнере из региона. 

Уколико сте млади дизајнер сак Западног Балкана, који верује да институције културе Западног Балкана могу постати привлачније грађанима и туристима, и да би могле бити атрактивније млађим генерацијама, онда је овај Позив за вас!


Радећи у тиму са другим младим дизајнерима под менторством професионалаца из области дизајна и експерата из Европске Уније (који су своју стручност стекли радећи у секторима културе) истраживаћете насљеђе институција, посјећивати конференције и одржавати радионице, стећи ћете широк спектар искустава и вjештина потребних за брендирање ових важних градских институција!

Да бисте сазнали више о концепту и пропозицијама Позива посјетите – recultureproject.eu/open-call/ 

Пријаве на Позив се завршавају 31. маја 2021. године.