JAVNI POZIV ZA DIZAJNERE

Kulturni centar provodi projekat pod nazivom ”ReCulture – Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog Balkana” koji finansira Evropska unija u iznosu od 466.852,00 Eura. Kulturni centar je nosilac projekta, a partneri su: Muzej evropske civilizacije i Medirana iz Marseja, Fakultet dramskih umjetnosti iz Beograda, Institut za kulturne politike ”Fiels OG” iz Beča, Udruženje ”Ink” iz Novog Sada, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske iz Banja Luke i Umjetnička kolonija ”Danilovgrad”.

U okviru projekta otvoren je i javni poziv za dizajnere iz regiona. 

Ukoliko ste mladi dizajner sak Zapadnog Balkana, koji veruje da institucije kulture Zapadnog Balkana mogu postati privlačnije građanima i turistima, i da bi mogle biti atraktivnije mlađim generacijama, onda je ovaj Poziv za vas!


Radeći u timu sa drugim mladim dizajnerima pod mentorstvom profesionalaca iz oblasti dizajna i eksperata iz Evropske Unije (koji su svoju stručnost stekli radeći u sektorima kulture) istraživaćete nasljeđe institucija, posjećivati konferencije i održavati radionice, steći ćete širok spektar iskustava i vještina potrebnih za brendiranje ovih važnih gradskih institucija!

Da biste saznali više o konceptu i propozicijama Poziva posjetite – recultureproject.eu/open-call/ 

Prijave na Poziv se završavaju 31. maja 2021. godine.