Jadranka Jovanović i Oliver Njego: Operski velikani oduševili trebinjsku publiku

Prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jadranka Jovanović i operski solista Oliver Njego nastupili su večeras pred trebinjskom publikom, na zajedničkom koncertu koji je održan u pozorišnoj sali Kulturnog centra.
U jednoipočasovnom koncertu na programu su bile operske arije – publika je uživala u numerama na italijanskom, francuskom, ruskom i srpskom jeziku, što su nagradili dugotrajnim aplauzima.
“Publika je bila divna, mi smo se lepo osjećali. Bilo je tu svega, i vrhunskog muziciranja i vrlo teških numera, zaista divno veče”, rekla je Jovanović nakon koncerta i dodala da je sretna što je publika prepoznala različitosti i nijanse koje su vrlo svjesno osmislili i predstavili trebinjskoj publici.
Oliver Nogo kaže da su se odlučili za ležerniji program, kako bi za svačije uvo bilo po nešto.
“Ja sam bio posvećen damama, birali smo neke romantične note da zadovoljimo ženska srca i da malo prospemo emociju. Mislim da je sve bilo u duhu Jovana Dučića i u duhu njegove romantike. Nismo očekivali ovoliko publike, dobro je da ljudi vide da nije sve samo ono što je na Pinku, nego da ima dosta drugih vrednih i lijepih stvari”, rekao je Njego.
Operski velikani nastupili su uz klavirsku pratnju Nevene Živković.
Koncert je održan u okviru Trebinjskih ljetnih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.
D.M.
Izvor: Radio Trebinje