Izložbom najboljih radova bh. fotografa i koncertom klasične muzike počeli 8. Trebinjski dani fotografije

 

TREBINJE │ Godišnjom izložbom najboljih radova bh. fotografa – „FotoBiH 2017“ Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH večeras su u Muzeju Hercegovine počeli „Trebinjski dani fotografije“, koje osmu godinu zaredom organizuje Foto-kino klub Trebinje.

Otvarajući izložbu, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević je istakao da se 8. Trebinjski dani fotografije održavaju u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.

„Foto kino klub kroz svoj rad afirmiše i grad Trebinje, s toga Gradska uprava podržava i visoko cijeni ulogu i doprinos ovog kluba u širenju kulture u našem gradu i izražavam nadu da će i dalje raditi na dobrobit svih“, naveo je Milošević.

Ozren Božanović, predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH rekao je da je ova izložba iskorak u kvalitetu u odnosu na prošlu godinu, a selektor ove godine bio je Milorad Kašćelan.

„Trebinjci su večeras imali priliku da pogledaju oko 100 fotografija od 50 autora, među kojima su i nagrađene i to Dragana Prole u kolor tehnici i Srđana Dunđerovića u crno-bijeloj tehnici“, rekao je Božanović.

Članovi Foto-kino kluba Trebinje Nermin Smajić sa fotografijom „Zub vremena“ osvojio je drugu nagradu u konkurenciji monohrom fotografija, dok je u istoj kategoriji Radoje Elez, fotograf prve klase dobio pohvalu za fotografiju „Brko“.

Pored Eleza i Smajića, od trebinjskih fotografa, članova Foto-kino kluba Trebinje predstavljeni su i radovi Dušana Vukovića, Predraga Mucovića, Siniše Stanišića i Radovana Dangubića.

Iz Foto kino-kluba Trebinje najavljuju da će u okviru i ovogodišnjih Dana fotografije tokom jula i avgusta biti priređeno više foto-izložbi, kao i škola fotografije, nakon već održane škole filma za ljubitelje ovih medija iz našeg grada.

Nakon otvaranja izložbe upriličen je i koncert klasične muzike trija „Arbor Vitae“, u sastavu Helena Mamić – sopran, Jelena Kovačević – klavir i Lorena Milina – violina.


D.M.