Изложбом најбољих радова бх. фотографа и концертом класичне музике почели 8. Требињски дани фотографије

 

ТРЕБИЊЕ │ Годишњом изложбом најбољих радова бх. фотографа – „ФотоБиХ 2017“ Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ вечерас су у Музеју Херцеговине почели „Требињски дани фотографије“, које осму годину заредом организује Фото-кино клуб Требиње.

Отварајући изложбу, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић је истакао да се 8. Требињски дани фотографије одржавају у оквиру манифестације „Требињско културно љето“.

„Фото кино клуб кроз свој рад афирмише и град Требиње, с тога Градска управа подржава и високо цијени улогу и допринос овог клуба у ширењу културе у нашем граду и изражавам наду да ће и даље радити на добробит свих“, навео је Милошевић.

Озрен Божановић, предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ рекао је да је ова изложба искорак у квалитету у односу на прошлу годину, а селектор ове године био је Милорад Кашћелан.

„Требињци су вечерас имали прилику да погледају око 100 фотографија од 50 аутора, међу којима су и награђене и то Драгана Проле у колор техници и Срђана Дунђеровића у црно-бијелој техници“, рекао је Божановић.

Чланови Фото-кино клуба Требиње Нермин Смајић са фотографијом „Зуб времена“ освојио је другу награду у конкуренцији монохром фотографија, док је у истој категорији Радоје Елез, фотограф прве класе добио похвалу за фотографију „Брко“.

Поред Елеза и Смајића, од требињских фотографа, чланова Фото-кино клуба Требиње представљени су и радови Душана Вуковића, Предрага Муцовића, Синише Станишића и Радована Дангубића.

Из Фото кино-клуба Требиње најављују да ће у оквиру и овогодишњих Дана фотографије током јула и августа бити приређено више фото-изложби, као и школа фотографије, након већ одржане школе филма за љубитеље ових медија из нашег града.

Након отварања изложбе уприличен је и концерт класичне музике трија „Arbor Vitae“, у саставу Хелена Мамић – сопран, Јелена Ковачевић – клавир и Лорена Милина – виолина.


Д.М.