ТРЕБИЊЕ l У организацији Фото-кино клуба Требиње, а у сарадњи са креативном медија конференцијом ПДП (Print Design Photography) из Новог Сада вечерас је Галерији Културног центра отворена изложба уличне фотографије коју чини 86 радова.

Радови су представљени у оквиру креативне медија конференције, која је одржана у Новом Саду, у периоду од 3. до 6. септембра 2015. године.

Тема овогодишњег фотографског конкурса била је улична фотографија, а на њој су са својим радовима учествовала и два члана требињског клуба – Јован Видаковић и Нинослав Илић.

Илић је својом серијом фотографија “Бечлије” освојио прву награду.

IMG_9255

„Серија фотографија ‘Бечлије’ је покушај да из позиције аутсајдера ухватим суштину града, тренутак на један начин који није тако класичан, што се тиче технике, кадрирања и саме композиције. Улична фотографија шаље многоструку поруку, показује информативни, комични или критички карактер фотографије – ту комплексност једног тренутка који се деси на улици“, истакао је Илић, додајући да је улична фотографија врло захтјеван медиј фотографског изражаја, али умјетнику пружа могућност да се искаже.

Дајана Вукајлија, програмски директор ПДП конференције каже да је ова изложба производ конкурса који је био расписан у оквиру 7. ПДП конференције у сарадњи са колективом Улице фотографија из Новог Сада.

„ПДП (Print Design Photography) је међународна конференција креативних медија на којој се одржава серија предавања реномираних аутора и стручњака из различитих креативних области. Циљ ове изложбе је промовисање и афирмација младих аутора из региона“, навела је Вукајлија.

IMG_9260

Прије отварања изложбе, представници ПДП креативне медија конференције су у просторијама Академије ликовних умјетности у Требињу одржали предавање из области визуелне комуникације, представили рад својих организација и презентовали могућности учествовања на њиховим манифестацијама, а приказани су и најуспјешнији радови дизајна плаката овогодишње креативне конференције.

 

IMG_0608Изложба ће бити отворена до 26. децембра.

Д.М.