Izložba učeničkih radova: Školarci inspirisani Republikom Srpskom (VIDEO)

Поводом Дана Републике Српске, данас је у Дому младих отворена изложба награђених ликовних радова ученика основних и средњих школа из Српске са конкурса Републичког педагошког завода на тему „Република Српска“.

Отварајући изложбу, директор Педагошког завода РС Предраг Дамјановић је рекао да се на овај начин заједно са Градом Требињем обиљежава 25. годишњица постојања РС.

„Овакве конкурсе проводимо још од 1993. године, онако како је то било могуће с обзиром на ратни и поратни период. Од 2000. године ова манифестација је дигнута на много виши ниво, а из године у годину пријављује се све више ученика. Републичко-педагошки завод ће и убудуће обиљежавати 9. јануар као дан РС, сљедеће године у неком другом граду“, нагласио је Дамјановић.

Он је истакао да се на конкурс пријавило преко 200 школа из Републике Српске, а да је до 5. децембра, до када је конкурс био отворен, на адресу Републичког педагошког завода пристигло преко 2.300 ликовних и преко 650 литерарних радова ученика основних и средњих школа.

Основцима и средњошколцима ауторима најбољих радова додијељења су признања Републичког педагошког завода, док је Град Требиње обезбиједио пригодне награде.

Извор Радио Требиње