Izložba učeničkih radova: Školarci inspirisani Republikom Srpskom (VIDEO)

Povodom Dana Republike Srpske, danas je u Domu mladih otvorena izložba nagrađenih likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz Srpske sa konkursa Republičkog pedagoškog zavoda na temu „Republika Srpska“.

Otvarajući izložbu, direktor Pedagoškog zavoda RS Predrag Damjanović je rekao da se na ovaj način zajedno sa Gradom Trebinjem obilježava 25. godišnjica postojanja RS.

„Ovakve konkurse provodimo još od 1993. godine, onako kako je to bilo moguće s obzirom na ratni i poratni period. Od 2000. godine ova manifestacija je dignuta na mnogo viši nivo, a iz godine u godinu prijavljuje se sve više učenika. Republičko-pedagoški zavod će i ubuduće obilježavati 9. januar kao dan RS, sljedeće godine u nekom drugom gradu“, naglasio je Damjanović.

On je istakao da se na konkurs prijavilo preko 200 škola iz Republike Srpske, a da je do 5. decembra, do kada je konkurs bio otvoren, na adresu Republičkog pedagoškog zavoda pristiglo preko 2.300 likovnih i preko 650 literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola.

Osnovcima i srednjoškolcima autorima najboljih radova dodijeljenja su priznanja Republičkog pedagoškog zavoda, dok je Grad Trebinje obezbijedio prigodne nagrade.

Izvor Radio Trebinje

https://www.youtube.com/watch?v=Wn_L7ji4JcU