Изложба Тање Пикуле „Огољени“ пред требињском публиком

ТРЕБИЊЕ l У Галерији Културног центра вечерас је отворена десета самостална изложба слика Тање Пикуле, академског сликара из Гацка.

На изложби под називом „Огољени“ представљено је 20 слика, рађених у техници акрил на платну.

Пикула каже да слике из циклуса „Огољени“ представљају издеформисане људске форме, силуете без лика, гдје се занемарује видљиво и опипљиво и ставља се акценат на оно што носимо дубоко у себи.

„Скидање маски, покушај продирања у најдубље, најскривеније тајне нашег бића, представа несвјесног у нама, нечег што се не може описати ријечима, већ једино бојом и текстуром приближити посматрачу. Силуете без лика некада могу више да нам кажу од реалистичног портрета. Надам се да ће публика бар донекле осјетити све што сам хтјела да прикажем на својим радовима“, рекла је Пикула.

Отварајући изложбу, Сњежана Домазет, потпредсједник УЛУИХ-а „Милорад Ћоровић“ је истакла да се са Тањом већ годинама дружи и излажу заједно, али заиста је позитивно изненађена вечерашњом изложбом.

„Предивна изложба. Толико пуно енергије, игре линија и боја на сликама. Тај неки унутрашњни дух који носе ти ликови. Мој је утисак да они носе неко унутрашње емоционално стање, стање духа, односа према средини и Тања је то успјела да прикаже на својим радовима“, навела је Домазет.

Тања Пикула је дипломирала на Факултету умјетности у Приштини. Живи и ствара у Гацку. Учествовала је на великом броју колективних изложби. Члан је УЛУИХ-а „Милорад Ћоровић“ и селектор Ликовне колоније „Гацко-Клиње“.

Изложба ће бити отворена наредних 15 дана.

Д.М.