Izložba Tanje Pikule „Ogoljeni“ pred trebinjskom publikom

TREBINJE l U Galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena deseta samostalna izložba slika Tanje Pikule, akademskog slikara iz Gacka.

Na izložbi pod nazivom „Ogoljeni“ predstavljeno je 20 slika, rađenih u tehnici akril na platnu.

Pikula kaže da slike iz ciklusa „Ogoljeni“ predstavljaju izdeformisane ljudske forme, siluete bez lika, gdje se zanemaruje vidljivo i opipljivo i stavlja se akcenat na ono što nosimo duboko u sebi.

„Skidanje maski, pokušaj prodiranja u najdublje, najskrivenije tajne našeg bića, predstava nesvjesnog u nama, nečeg što se ne može opisati riječima, već jedino bojom i teksturom približiti posmatraču. Siluete bez lika nekada mogu više da nam kažu od realističnog portreta. Nadam se da će publika bar donekle osjetiti sve što sam htjela da prikažem na svojim radovima“, rekla je Pikula.

Otvarajući izložbu, Snježana Domazet, potpredsjednik ULUIH-a „Milorad Ćorović“ je istakla da se sa Tanjom već godinama druži i izlažu zajedno, ali zaista je pozitivno iznenađena večerašnjom izložbom.

„Predivna izložba. Toliko puno energije, igre linija i boja na slikama. Taj neki unutrašnjni duh koji nose ti likovi. Moj je utisak da oni nose neko unutrašnje emocionalno stanje, stanje duha, odnosa prema sredini i Tanja je to uspjela da prikaže na svojim radovima“, navela je Domazet.

Tanja Pikula je diplomirala na Fakultetu umjetnosti u Prištini. Živi i stvara u Gacku. Učestvovala je na velikom broju kolektivnih izložbi. Član je ULUIH-a „Milorad Ćorović“ i selektor Likovne kolonije „Gacko-Klinje“.

Izložba će biti otvorena narednih 15 dana.

D.M.