Izložba Predraga Terzića: Košarka kao umjetnost

TREBINJE │ U Trebinju je večeras otvorena izložba radova i izveden performans pod nazivom „Životni polet“ (Elan Vital), vizuelnog umjetnika Predraga Terzića iz Beograda.

Prema riječima autora ova izložba obuhvata fotografije sa nacrtima određenih košarkaških akcija, izvedenih u posljednjim sekundama utakmice, kada se odlučivao pobjednik.

Terzić navodi da je predemet njegovog stvaralačkog interesovanja traganje za umjetnošću unutar košarkaške igre, te da je nalazi u momentima kada se dogovorena taktika sprovede u djelo i kada koš i pobjeda – dovedu cjelokupno gledalište i protagoniste do sjedinjavanja u zajednički neponovljivi trenutak.

„Pokušavam da kroz svoj rad promovišem ne samo košarku, već i samu umjetnost, na koji način ona može biti bliža djeci i ljudima koji ne poznaju dovoljno savremenu umjetnost“, rekao je Terzić, dodajući da sa druge strane nastoji da djecu vrati na košarkaške terene, postičući gradske uprave da renoviraju devastirana igrališta u svojim sredinama.naslovna-terzic